tirsdag den 8. juli 2014

Hvem tweeter vi egentlig med?

Når jeg tweeter løs har jeg ofte kontakt med med folk jeg ikke nødvendigvis kender i virkeligheden, og måske heller ikke ret godt på Twitter. Sådan er det sikkert også for dig.

Hvem er det egentlig, vi tweeter med?

Det kan der nok ikke gives et helt 100 % fyldestgørende svar på, men en smart gratis tjeneste kan hjælpe dig på vej.

Tjenesten hedder Riffle, hvilket på engelsk betyder noget i retning af en hurtig søgning. Den giver et hurtigt overblik over den person, du tweeter med, og kan integreres der hvor du i forvejen tweeter fra, for eksempel twitter.com, Hootsuite eller Tweetdeck.

Vi starter lige med at forbinde tjenesten med min foretrukne platform, Tweetdeck, og det gøres helt nemt ved at trykke på Tweetdeck ikonet på Riffle-siden og følge anvisningerne (du skal logge ind i tweetdeck og give adgang til din twitterprofil). Og du kan altså vælge en anden platform, hvis du foretrækker det.

Når du nu kigger på profilerne i dine kolonner, så har de fået en lille trefarvet boomerang/pil tilføjet.


Den kan du trykke på, og så kommer der en sidebar i højre side.


I sidebaren får du en lang række oplysninger om twitterprofilen, for eksempel hvilke andre sociale medier personen er aktiv på, Kloutscore, mest brugte hashtags og webadresser, hvornår på dagen personen er mest aktiv med mere.

Vi forstørre lige op:


På den måde kan du altså hurtigt danne sig et overblik over hvad personen interesserer sig for og tweeter om.

Vil du gerne se personens top tweets, kan du også det, men du skal videre til en anden webside.Så ender du her:
Når du er færdig, skal sidebaren lukkes manuelt, ved at trykke på pilen:Meget fin tjeneste, tænker jeg, og gratis endda. Jeg har dog et par indvendinger. For det første bliver de enkelte tweets større både i bredden og i højden. 

Det betyder at jeg ser færre tweets i hver kolonne (men dog lige nøjagtig samme antal kolonner), og der er meget spildplads. Det har jeg svært ved at vende mig til.

Her er forskellen:
Den anden indvending er alvorligere, nemlig at Riffle sænker tempoet i Tweetdeck. Det hele går lige den brøkdel langsommere, nok til at jeg når at bliver irriteret, men det kan være lokalt hos mig at der er et problem.

Men jeg synes det er super smart som et hurtigt (men ikke fyldestgørende!) overblik over hvem jeg tweeter med.

Så prøv det af. Skriv gerne om dine erfaringer med Riffle her eller på Twitter :-)Ingen kommentarer:

Send en kommentar