onsdag den 18. juni 2014

Instagram integration på Twitter

For halvandet år siden fjernede Instagram muligheden for at dele et Instagramfoto integreret i et tweet på Twitter, formentlig fordi Instagram blev opkøbt af Facebook, og Facebook og Twitter er konkurrenter.

Siden da, bliver et instagramfoto vist som et link, når det deles i et tweet. Det ser sådan her ud:Det er ærgeligt, for et det kan være fint at publicere på Twitter for at tiltrække opmærksomhed til en nystartet Instagramprofil, når der er flere followers på Twitter, og det er mere indbydende med et foto der ses straks end med et link.

Men så fandt jeg denne lille nydelige IFTTT opskrift:
Når man giver opskriften adgang til sin Instagramkonto, vises fotoet integeret, som i dette eksempel:

Meget bedre. Publiseringen er dog lidt ujævn. Den kan ske med det samme og med helt op til 20 minutters fortsinkelse. Desuden publicerer den alt hvad man poster på Instagram, og det er jo ikke sikkert det altid giver mening.

Men heldigvis findes der også en opskrift, hvor du kan vælge hvilke Instagramfotos, der skal tweetes, ved at give dit Instamgramopslag et særligt hashtag efter eget valg.


Mens visningen er rigtig fin, er der dog den oplagte mangel, at linket, der vises i tweetet, er til tweetet selv, ikke til Instagramopslaget eller -profilen. 

Så går man glip at en direkte krydspromoveringsmulighed, for folk skal så manuelt ind på Instagram og finde din konto. Desuden er det sært at vise et link, der fører hen til det sted du allerede er.

Så løsningen er desværre ikke optimal. Tak til Trine for at kigge min opsætning efter i sømmene.

Til gengæld ser dette webpubliceringsværktøj Instapult til Instagram ret spændende ud. Man får en uges gratis prøveperiode, så det skal da prøves. Tak til @monalogen for tippet :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar