tirsdag den 11. marts 2014

Krigen om hashtags

Det årlige Melodi Grand Prix har for mig fået nyt liv med den sideløbende samtale på Twitter. I en grad så jeg egentlig kan blive i tvivl om, om det er TV'et eller iPad'en der er min second screen.

For at følge med i de mange tweets, er det vigtigt at der er et fælles hashtag, man kan følge. Dét kan ofte ende med at blive noget værre rod, fordi det er op til brugerne at vælge hashtagget.


Men mediet der står for at vise begivenheden kan gøre meget for at hjælpe den proces på rette vej.

Desværre valgte Danmarks Radio i år at introducere et nyt hashtag, nemlig #DRGrandPrix. Det på trods af, at der de forgående år havde været brugt andre hashtags, vist nok især to: #mgpdk og #escdk.

At det blev lige det hashtag kan vi ifølge et par DR-medarbejdere åbenbart takke Danmarks Radios juridiske afdeling for:

Men altså ikke til alles tilfredshed:

Men hvad er der egentlig galt med hashtagget #DRGrandPrix?

Først og fremmest bør et hashtag være så kort som muligt, for ikke at tage for meget plads. Der er jo kun 140 tegn at gøre godt med. Er det langt, tager det også længere tid at skrive.


For det andet er det dumt at indføre et tredje, når der allerede er to, der fungerer. Så skulle DR snarere være med til at reducere de to eksisterende til et.

For det tredje er det småligt at brande sig i et hashtag.


Her kunne Danmarks Radio med fordel have set på hvordan Forlaget Gyldendal har introduceret hashtagget #fredagsbog. De hoster hashtagget, men alle, også konkurrerende forlag, kan være med i samtalen.

Imens forsøgte Berlingske i øvrigt at booste et fjerde hashtag:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar