tirsdag den 14. februar 2012

Væk med den app!

Sidste efterår dukkede et nyt socialt medie, Path, op, og fik masser af omtale. Jeg meldte mig til og downloadede app'en og kom så ikke rigtig videre. Hvad jeg kan læse mig til, er, at det er en app man kan dele med op til 50 venner, og man deler 3 ting: fotos, sted og ting. Path bevæger sig i feltet mellem Instagram, Foursquare og Facebook. Det lyder spændende nok.

Men nu er Path kommet i kraftig modvind. En programmør fra Singapore, Arun Thampi, har nemlig afsløret, at de i al hemmelighed støvsuger din kontaktoplysninger fra telefonen. Den historie ender naturligvis i de store medier, og Path' CEO må ud og sige bebe.

Ikke alle er lige tilfredse med den undskyldning, da tidligere antydninger af at Path ikke spillede rent spil, officielt er blevet afvist. Desuden er det sådan, at Path's CEO, David Morin, tidligere var ansat hos Facebook, og her er det jo nærmest en del af kulturen at gøre dumme ting med brugernes privacy og så sige undskyld bagefter.

Sagen har affødt et opgør mellem Dan Lyons, som er Technology editor for Newsweek, og Michael Arrington, skaberen af TechCrunch. Den første beskylder den sidste for at lade sig betale for at forsvare Path mod kritik. Det lyder rodet, men er ganske underholdende skrevet.

Men nu tror jeg bare jeg afinstallere min Path app i en fart.

Update: Path er ikke den eneste app der downloader dine adresseoplysninger fra mobilen. Det gør andre også, typisk i forbindelse med "Search for friends who are using NN" funktionen. Men der er forskel på om du bliver spurgt først, om dataene gemmes og hvor længe, hvor sikker overføringsmetoden er etc. Se mere på her på venturebeat.com. Stor tak til Christian for linket :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar